Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

Moestuincoach en chef-kok inspireren leerlingen om groente te eten

woensdag 12 april 2023

Van 3 april tot 7 april organiseerden basisschool de Wereldweide en peuteropvang de Wereldkinderen in samenwerking met Goed Bezig Oldebroek een moestuinweek voor alle leerlingen. Tijdens deze week gingen kinderen onder begeleiding van een moestuincoach aan de slag in de moestuin van de school. Hier leerden ze hoe ze groenten en fruit kunnen verbouwen en verzorgen. Onder leiding van een chef-kok kookten leerlingen ook alvast met deze groenten.

Leerkracht Natasja Meulenkamp van basisschool de Wereldweide, is enthousiast over de moestuinweek: “We vinden het belangrijk dat kinderen leren waar hun eten vandaan komt en hoe ze op een gezonde en lekkere manier kunnen koken. Door ze te laten werken in de moestuin en keuken, hopen we ze bewuster te maken van gezonde voeding en ze te stimuleren gezondere keuzes te maken.”

Workshops

In de moestuinweek kregen de kinderen les over gezonde voeding en het belang van een gezonde leefstijl. Na het zaaien van de zaadjes in de moestuin, werd ook alvast gekookt met de groenten die in de moestuin gaan groeien. Een chef-kok liet de kinderen zien hoe ze de groenten kunnen verwerken in de lekkerste gerechten. De kinderen leerden niet alleen hoe ze moeten koken, maar ook hoe ze gezonde en lekkere gerechten kunnen maken met verse ingrediënten. Zo werden bijvoorbeeld verse groenten bereid en een panpizza gemaakt van brood met tomatensaus en groente.

Inspireren

De moestuinweek is onderdeel van het lesprogramma van basisschool de Wereldweide en wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage vanuit de subsidie Jong Leren Eten. Kevin Scholten, buurtsportcoach van Goed Bezig Oldebroek hoopt dat deze week niet alleen de kinderen inspireert, maar ook andere scholen en kinderdagverblijven om meer aandacht te besteden aan gezonde voeding en leefstijl.

Voor meer informatie over de moestuinweek en inzet van de moestuincoach en chef-kok kunt u contact opnemen met Kevin Scholten via kscholten@oldebroek.nl.

Recente nieuwsitems