Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

Leefstijldag op het Agnieten College

vrijdag 14 juli 2023

De leerlingen van het eerste jaar van het Agnieten College deden mee met de eerste leefstijldag op school. Door verschillende workshops te volgen hebben de leerlingen kennisgemaakt met verschillende opties rondom gezonde leefstijl. De dag werd georganiseerd vanuit Gezondheidskunde, wat een samenwerking is tussen verschillende partijen rondom leefstijl, gecoördineerd door Goed Bezig Oldebroek.

Workshops

In samenwerking met Easy Fitness kregen de leerlingen een kennismaking met fitness. Ze probeerden verschillende apparaten uit tijdens de circuittraining en daagden elkaar daarna uit met verschillende oefeningen.

Bootcamp Oldebroek kwam langs voor een workshop over voeding. “Het is allemaal niet zo moeilijk, maar je moet willen veranderen. Gezond betekent niet dat niks meer mag”, aldus Kenneth van Bootcamp Oldebroek. “Gelukkig zegt hij dat we wel chips mogen eten. Maar dat we dan moeten nadenken om daarna weer wat gezonds te eten,” aldus een van de leerlingen.
De laatste workshop werd gegeven door Sex Matters waarbij de leerlingen kennis maakten met het bespreekbaar maken van grenzen, het voor jezelf opkomen en vooral dat ze goed zijn zoals ze zijn.

“Het was een geslaagde dag waarbij er veel nieuwe inzichten zijn gekomen,” aldus de betrokken buurtsportcoach van Goed Bezig Oldebroek.


Recente nieuwsitems