Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

Leefstijlmarkt en Fittest voor 65-plussers

woensdag 6 september 2023

In de Nationale Sportweek op vrijdag 22 september is er een Vitaliteitsdag voor 65-plussers in sporthal de Kamphal in Wezep. Alle 65-plussers in Hattemerbroek en Wezep ontvangen per post een persoonlijke uitnodigingsbrief. Ook 65-plussers uit andere kernen zijn welkom om deel te nemen. De Vitaliteitsdag met aansluitende leefstijlmarkt wordt georganiseerd Goed Bezig Oldebroek, Stichting Welzijn Ouderen (SWO) en Fysiotherapie De Akker.

Fittest

Tijdens de fittest op onderstaand moment, worden aanwezige 65-plussers getest op onder andere bloeddruk, lenigheid en uithoudingsvermogen. Na afloop van de fittest krijgt iedere deelnemer een persoonlijk beweegadvies. De fittest is geschikt voor inactieve senioren die in beweging willen komen.

Datum: Vrijdag 22 september 2023
Tijdstip: Tussen 14.00 – 18.00 uur
Locatie: Sporthal De Kamphal, Heikamp 2 in Wezep
Kosten: Gratis
Aanmelden: www.oldebroek.nl/vitaal

Leefstijlmarkt

De leefstijlmarkt wordt georganiseerd om 65-plussers te informeren over vitaler ouder worden. Verschillende sport- en beweegaanbieders en (zorg)professionals zijn op de leefstijlmarkt aanwezig om de deelnemers tips en adviezen te geven. De leefstijlmarkt is gratis toegankelijk. Professionals zoals podotherapeut, fysiotherapeut en opticien staan deze middag voor de aanwezigen klaar.

Sport- en beweegworkshops

Naast de fittest en leefstijlmarkt zijn er dit jaar ook gratis sport- en beweegworkshops zoals wandelend voetbal, racketsport en valpreventie. Aan deze workshops kunnen de 65-plussers gratis deelnemen, dankzij een bijdrage van het Volwassenenfonds Sport en Cultuur. Daarnaast is er op de parkeerplaats een fietsparcours, waar de fietsvaardigheden getest worden en is er de mogelijkheid om de eigen fiets op maat af te laten stellen.

Mocht u vragen hebben over de Vitaliteitsdag. Neem dan gerust contact op met Laura Daanen via LDaanen@oldebroek.nl of 06 19 49 89 01.

Recente nieuwsitems