Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

Fitste klas en leerkracht van de gemeente Oldebroek

vrijdag 15 oktober 2021

Tijdens de Nationale Sportweek eind september organiseerde Goed Bezig Oldebroek verschillende activiteiten. Een daarvan was de Fitste leerkracht en klas. Basisschool het Noordermerk en de Timotheüsschool vielen daarbij in de prijzen.

 

Fitste klas en leerkracht

Tijdens de Nationale Sportweek werden de kinderen van de basisschool èn de leerkracht uitgedaagd om in beweging te komen. Als de kinderen actief waren geweest mochten ze op een grote poster een sticker plakken. De leerkrachten hadden dezelfde uitdaging. Daarnaast was er een dagelijkse beweegchallenge. Er deden 43 groepen en 59 leerkrachten mee. Uiteindelijk bleek groep 5 t/m 8 van het Noordermerk de fitste klas. Juf Janita van de Timotheüsschool mag zich een jaar lang de fitste leerkracht van de gemeente Oldebroek noemen. De gewonnen prijsjes en wisselbekers zijn recentelijk uitgereikt.

 

Olympische tocht

Mensen konden tijdens de Sportweek ook zelfstandig meedoen aan de Olympische tocht. Ze konden teams maken van maximaal 4  personen en daarbij samen of alleen 250 kilometer bewegen. Door de kilometers bij elkaar op te tellen konden ze dit doel bereiken. Ook hier werden prijzen verdeeld. “Mensen noemen je gek als je iets doet waar ze zelf de moed niet voor hebben. Ik wandel elke dag en zie geen belemmering om dit te blijven doen” Aldus meneer Feller, hij won de prijs voor oudste deelnemer.

 

Workshops sportaanbieders

Op maandag en woensdag tijdens de Nationale Sportweek werd er bij WHC een workshop georganiseerd voor sportaanbieders. Bij Club Kader Coaching werd samen nagedacht over trainersbergeleiding. Op woensdag werd er gekeken naar hoe je kansen kan bieden voor de 50-plus sporters. De workshops konden rekenen op een wisselend aantal deelnemers.

Recente nieuwsitems