Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

Waterhelden stimuleert water drinken bij kinderen

vrijdag 6 januari 2023

Vanaf januari organiseert zwembad de Veldkamp een drinkwater campagne. Doel van deze lokale campagne is kinderen te stimuleren om na de zwemles water te drinken in plaats van een zoete drank. Deze campagne is onderdeel van en georganiseerd in samenwerking met Goed Bezig Oldebroek.

Zwembad de Veldkamp

Danielle Koopman is locatiemanager van Zwembad de Veldkamp en betrokken bij de organisatie: ‘’De campagne richt zich op alle 4 tot 6 jarigen die in zwembad de Veldkamp zwemles volgen. In totaal gaat het om zo’n 400 kinderen en hun ouders’’. Het is de bedoeling om er spelenderwijs voor te zorgen dat kinderen water drinken na de zwemles. ‘’Water drinken is gezond. Beter voor het gewicht en beter voor de tanden van kinderen. Gezonde en fitte kinderen bewegen beter. En kinderen die beter bewegen, halen makkelijker hun zwemdiploma’’, aldus buurtsportcoach Kevin Scholten.

Waterhelden

In de campagne staan drie waterhelden centraal; Spetter de octopus, Spatter de dolfijn en Spater de krab. Danielle Koopman legt uit: “Deze Waterhelden beleven allemaal avonturen in en rond het water. Van deze avonturen krijgen zij dorst. En die dorst lessen zij door water te drinken. We hopen dat de kinderen de Waterhelden en hun wateravonturen leuk vinden. Zo leuk, dat ze ook een water drinkende Waterheld willen worden’’.

Om de twee weken krijgen de kinderen in het zwembad een nieuw avontuur van de waterhelden mee naar huis. Daarnaast zijn er cadeautjes die de kinderen krijgen of kunnen winnen, zoals een bidon en een stickervel van de waterhelden. Voor ouders is er een flyer met uitleg over de campagne en tips om water drinken (thuis) nog leuker te maken.

Recente nieuwsitems