Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

Bijdrages Sportakkoord voor projecten 'Gezonde Sportkantine' en 'Ontdek jouw sporttalent'

dinsdag 21 november 2023

Na de Lancering van Lokaal Sportakkoord II afgelopen september, zijn de eerste financiële middelen toegekend. JOGG regisseur Kevin Scholten van Goed Bezig Oldebroek heeft een financiële bijdrage gekregen om clubs te stimuleren om aan de slag te gaan met een gezonde(re) sportomgeving. Ook Wezep Tennis Padel (WTP) kreeg budget toegekend voor hun traject rondom bal- en slagvaardigheid. “Mooi om te zien dat deze partijen de mogelijkheden van het sportakkoord weer weten te vinden. Zo dragen ze met hun kennis en expertise bij aan een gezondere, sportievere en vitalere gemeente.” Zegt Jeroen van der Linden, coördinator van Goed Bezig Oldebroek.

Gezonde sportomgeving

“Stap voor stap naar een gezondere sportomgeving. Leden en bezoekers van een vereniging verleiden tot het maken van een gezondere keuze en gezondere leefstijl. Dat is het doel van dit project,” zegt Kevin Scholten, JOGG-regisseur van Goed Bezig Oldebroek.

Met de bijdrage van € 5000,- kunnen tien clubs ondersteund worden. Samen met landelijke organisatie Team:FIT wordt ingestoken op drie thema’s: voeding, roken & alcohol. Verenigingen worden uitgedaagd om zowel op fysiek- als beleidsniveau hier structureel mee aan de slag te gaan. Door de beschikbaarheid van deze financiële middelen kunnen verenigingen een vliegende start maken op dit thema. Wil jij aan de slag met een gezonde sportomgeving? JOGG-regisseur Kevin Scholten bespreekt graag de mogelijkheden met je via KScholten@oldebroek.nl.

Ontdek jouw sporttalent

“Het op jonge leeftijd ontdekken waar het sporttalent en sportpassie ligt, maakt een sporter voor het leven. Het belang daarvan is niet te onderschatten,” aldus Wibo van Wier, voorzitter van WTP. “Met dit initiatief willen we op jonge leeftijd de kinderen laten ontdekken waar hun talent en passie ligt. Dit doen we door het laagdrempelig aanbieden van een bal- en slagvaardigheidstraining. We kiezen hierbij voor de professionele ‘allround’ trainers van Goed Bezig. Zij hebben de didactische vaardigheden, enthousiasme en bekendheid bij de jeugd in de omgeving om deze ontdekkingstocht te begeleiden.” De bijdrage uit het sportakkoord van € 2500,- zorgt samen met een investering van de club zelf, dat er wekelijks aanbod staat, gedurende het hele schooljaar. Ook de aanschaf van benodigde materialen zijn hiermee gedekt. Enthousiast geworden? Mail voor meer informatie naar JDijks@oldebroek.nl

Sportakkoord II

In het Sportakkoord staan afspraken tussen lokale partijen om ambities voor sport en bewegen te realiseren. Afgelopen maanden is hard gewerkt aan de totstandkoming van Sportakkoord ll en met succes! Jeroen van der Linden: “Maar liefst 67 partijen hebben hun handtekening gezet onder het Lokaal Sportakkoord. Daarmee wordt de komende jaren door ontzettend veel partijen weer stap voor stap gewerkt aan het realiseren van de beschreven ambities.”

Bekijk de website van Goed Bezig voor informatie over het sportakkoord en de eerder toegekende initiatieven.

Recente nieuwsitems