Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

Op avontuur in Wezep met Goed Bezig caching

donderdag 23 december 2021

Vrijdag 24 december lanceert Goed Bezig Oldebroek een gezonde beweegactiviteit voor het hele gezin: Goed Bezig caching. Een avontuurlijke zoektocht waarbij je aan de hand van een landkaart op de telefoon caches (bordjes met QR code) moet vinden.

De activiteit is gebaseerd op geocaching. Dit is een spel waarbij je via een telefoon met GPS-functie overal ter wereld op zoek kunt gaan naar zogenaamde caches. Goed Bezig Oldebroek heeft hier een eigen variant op bedacht. Aan de hand van een digitale landkaart kan iedereen in Wezep op zoek naar 15 caches die elk een historisch verhaal vertellen over de plaats waar je op dat moment staat.
Tevens is er bij elke cache een letter te vinden die samen een zin vormen. Onder de goede antwoorden die voor 10 januari 2022 worden ingestuurd, verloot Goed Bezig Oldebroek een prijs.

Meedoen
Het is een gratis activiteit. Om het buitenspel te kunnen spelen is alleen een telefoon met QR-code scanner nodig. Benieuwd hoe het in zijn werk gaat? Klik hier en doe mee met het allerleukste buitenspel van Wezep. Dit initiatief is mogelijk gemaakt vanuit een subsidie van JOGG Nederland om bewegen in buurt en wijk te stimuleren.

Alle caches in Wezep gevonden? Ontdek dan ook de caches in de omliggende gemeenten op de Noord-Veluwe. Ze zijn te vinden in Putten, Ermelo, Harderwijk, Elburg, Nunspeet en Hattem. De link naar die kaart vind je hier.

Goed Bezig caching

Recente nieuwsitems