Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

Slaap Lekker Week: Bewustwording van Gezonde Slaapgewoonten

vrijdag 27 oktober 2023

Goed Bezig Oldebroek organiseert van maandag 30 oktober tot en met maandag 6 november de 'Slaap Lekker Week' in Wezep. Het doel van deze week is om ouders en kinderen bewust te maken van hun slaapgewoonten en hen te informeren over de voordelen van een goede nachtrust. Tijdens de week wordt er als extra activiteit een kussengevecht georganiseerd voor kinderen uit groep 5 tot en met 8. 

Kevin Scholten, buurtsportcoach van Goed Bezig Oldebroek, legt uit: "In deze speciale week willen we ouders en kinderen aanmoedigen om met elkaar te praten over hun slaapgewoonten. Daarnaast te begrijpen dat een goede nachtrust gevolgen heeft voor hun algehele welzijn. Het belang van slaap mag niet worden onderschat, en het heeft invloed op onze prestaties, concentratie en gezondheid." In deze 'Slaap Lekker Week' benadrukt Goed Bezig Oldebroek het belang van een goede nachtrust voor iedereen: “Het evenement biedt waardevolle inzichten en praktische tips om slaapgewoonten te verbeteren en het algehele welzijn te bevorderen”, aldus Kevin.

Deelnemers

Ruim tweehonderd kinderen van drie basisscholen in Wezep doen mee met speciale lessen over slaap. Thuis hebben ouders en kinderen uit groep 5, 6 7 en 8 de mogelijkheid om deel te nemen aan de 'Slaap Lekker Quiz' op de website www.slaaplekkerquiz.nl. Deze quiz behandelt onderwerpen zoals bedtijden en het gebruik van smartphones en tablets voor het slapengaan. Leerlingen krijgen een brief mee naar huis en kunnen samen met hun ouders digitaal de quiz invullen. Leerlingen kunnen aan het einde van de quiz de eigen resultaten als diploma uitprinten. Aan het eind van de week ontvangt elke klas een presentatie met de resultaten om door te nemen. Daarnaast zijn er nog optionele activiteiten die een school kan inzetten om een gevarieerd lespakket aan te bieden tijdens deze ‘Slaap Lekker Week’.

Kussengevecht voor kinderen

Op vrijdag 3 november, organiseren de buurtsportcoaches van Goed Bezig Oldebroek een kussengevecht in de Kamphal in Wezep. De activiteit duurt van 15:30 tot 17:00 uur. “We nodigen de kinderen in de groepen 5 tot en met 8 uit om in pyjama of onesie te verschijnen en een kussen mee te nemen voor dit spektakel. Het kussengevecht belooft een leuke en energieke activiteit te worden voor deze doelgroep”, aldus Kevin Scholten . Aanmelden voor het kussengevecht kan via de website www.goedbezigoldebroek.nl.

Recente nieuwsitems