Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

Kinderopvang Bijdehandjes werkt aan gezondere toekomst van de jeugd

woensdag 2 maart 2022

Kinderopvang Bijdehandjes en Goed Bezig – JOGG Oldebroek hebben hun samenwerking bekrachtigd met de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst tot 31 december 2023. Kinderopvang Bijdehandjes wordt hiermee de achtste samenwerkingspartner van Goed Bezig – JOGG Oldebroek.

Wethouder Liesbeth Vos – van de Weg is enthousiast over de samenwerking tussen beide partijen: “Hoe eerder we kinderen in aanraking laten komen met alle aspecten van een gezonde leefstijl, hoe beter. Jong geleerd is immers oud gedaan!” Aldus de wethouder van de gemeente Oldebroek.

Gymles voor peuters

De samenwerking tussen Goed Bezig – JOGG Oldebroek en Kinderopvang Bijdhandjes bestaat al iets langer. Laura Daanen, is de JOGG-regisseur namens Goed Bezig Oldebroek en licht dit toe: “Begin dit schooljaar zijn we gestart met het geven van gymlessen aan de kinderen van de peuteropvang. Hierbij maken de kinderen op een laagdrempelige manier kennis met bewegen en leren zij hun motorische vaardigheden te ontwikkelen. Daarbij kun je denken aan klimmen en klauteren, glijden, balanceren, springen, mikken en koprollen.” Vanaf nu sluit Kinderopvang Bijdehandjes ook aan bij de JOGG campagnes die passen bij de organisatie zoals de Moestuintjes, Gezond Tussend’ooren en DrinkWater!. Volgens Laura zorgt dit voor een gezondere jeugd: “In de campagnes is aandacht voor het structureel inbedden van gezondere gewoontes. Naast de peuteropvang zelf worden ook ouders daarbij betrokken.”

Jorien van Veelen is namens Kinderopvang Bijdehandjes betrokken bij de samenwerking. “Samen zorgen we voor een gezondere omgeving van onze kinderen op de opvang. Wij vinden het een enorme meerwaarde dat dankzij deze samenwerking onze peuters hun beweegcarrière starten met een goede motorische basis”.

Foto ondertekening partner Bjdehandjes

JOGG – Gezonde jeugd, gezonde toekomst

De gemeente Oldebroek is sinds september 2014 een JOGG-gemeente. JOGG is een aanpak die bewezen effectief is om de stijging van bijvoorbeeld overgewicht bij kinderen en jongeren om te zetten in een daling. De kracht van de JOGG zit in de gezamenlijke aanpak en het herhalen van dezelfde boodschap. Op school, op straat, in de supermarkt, maar ook thuis wordt het daardoor makkelijker om gezonder te leven.

Naast Kinderopvang Bijdehandjes zijn ook zwembad de Veldkamp, Loco Media Groep, SNS Bank, Plus van den Hoven, SKO, Kwakkel Groente- en Fruithandel en Bredewold Communicatievormgevers als partner verbonden aan Goed Bezig – JOGG Oldebroek.

Recente nieuwsitems