Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

Actieve vakantiestart met het Goed Bezig zomerkamp

woensdag 13 juli 2022

Voor het zesde jaar op rij organiseerden de buurtsportcoaches van Goed Bezig Oldebroek een tweedaags zomerkamp. Dit deden ze op maandag 11 en dinsdag 12 juli voor dertig kinderen die door omstandigheden niet op vakantie gingen of een extraatje konden gebruiken.

Goed Bezig organiseert iedere vakantie diverse activiteiten, waarvan dit kamp jaarlijks wel het hoogtepunt is. “Zowel voor de deelnemers als collega’s zijn het twee dagen om naar uit te kijken. Zo intensief optrekken met een groep kinderen is erg mooi”, vervolgt buurtsportcoach Wycher Sprick. 
In eerste instantie zijn de bij de gemeente bekende minimagezinnen aangeschreven. Daarna zijn ook jonge mantelzorgers uitgenodigd. Op een paar openstaande plekken kon uiteindelijk nog vrij worden ingeschreven.

Zomerkamp 2022 Goed Bezig Oldebroek

Zonovergoten programma

Op maandagochtend waren er kennismakingsspelen en ’s middags spellen in en om de Erica Terpstra hal, zoals lasergamen en een foto puzzeltocht.

Tijdens de tweede dag waren er in de ochtend workshops obstacle run, archery tag, rugby en stickers ontwerpen op het sportpark van WHC. In de middag was het tijd voor verkoeling in zwembad de Veldkamp in Wezep.

“We proberen elk jaar andere activiteiten te doen. Ik ben blij dat we weer konden rekenen op de steun van een heel aantal lokale ondernemers”, aldus coördinator van het kamp Laura Daanen.

De activiteiten werden mogelijk gemaakt door de gemeente Oldebroek en met ondersteuning van zwembad de Veldkamp, Plus van den Hoven, voetbalvereniging WHC, Rees Outdoor, Rugby Zwolle, Kickboks Wezep, Teunie Bastiaan en slagerij van Guilik. Door hun bijdrage hebben dertig kinderen een onvergetelijk begin van de zomervakantie gehad.

Recente nieuwsitems