Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

Club Extra: bewegen met plezier!

vrijdag 8 april 2022

Sinds 2021 biedt Goed Bezig Oldebroek Club Extra aan. Een beweegactiviteit voor kinderen die door een lichamelijke- of verstandelijke beperking niet zomaar naar een sportaanbieder kunnen. Op woensdag 6 april bracht wethouder Liesbeth Vos – van de Weg een bezoek aan de les. Ze zag het plezier bij de deelnemers: “Ik ben blij dat deze mogelijkheid er is. Het is voor de deelnemers een geluksmoment en zorgt ook voor sociale contacten.”

Buurtsportcoach Rob Geerdink biedt de lessen aan, voor op dit moment vijf kinderen. “Het doel van Club Extra is heel simpel: bewegen en plezier. Allerlei sporten en spellen komen aan bod en er wordt aangesloten bij de wensen en mogelijkheden van het kind”, zegt Rob. Aan die wensen kan niet elke reguliere beweegaanbieder voldoen weet Rob. “Doordat we in een kleine groep gymmen is er ruimte voor veel persoonlijke aandacht en zijn er minder prikkels. Op deze manier kunnen we elk kind lekker op zijn of haar eigen niveau laten bewegen.”

Meedoen

Club Extra wordt elke woensdagmiddag van 15:30 tot 16:30 uur aangeboden in de Kamphal in Wezep. Het is voor kinderen en jongeren met een beperking tot ongeveer 16 jaar. Een proefles is gratis, daarna zijn de kosten €2,50 per les. Een inschrijfformulier vind je op www.goedbezigoldebroek.nl. Meer informatie is verkrijgbaar via goedbezig@oldebroek.nl of 038 375 8658.

Recente nieuwsitems