Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

Meer inzicht in het slaapgedrag van kinderen tijdens Slaap Lekker week

woensdag 23 november 2022

In de week van 28 oktober tot 4 november organiseerde Goed Bezig Oldebroek de Slaap Lekker week. Drie basisscholen namen deel met hun groepen 5 tot en met 8. Deze kinderen gingen in de klas en samen met hun ouder(s) in gesprek over het belang van slaap en vaste bedtijden. Ook was er aandacht voor het gebruik van beeldschermen voor het slapengaan. Verder was er een workshop voor ouders over het slaapgedrag van kinderen.

Bewustwording

Kevin Scholten is buurtsportcoach van Goed bezig Oldebroek en betrokken bij de organisatie: “Met de campagne Slaap Lekker worden kind en ouder bewust gemaakt wat het belang is van slaap. Jonge kinderen hebben meer slaap nodig dan een volwassene. Slaapproblemen kunnen serieuze gevolgen hebben, zoals minder presteren op school en meer kans op overgewicht. Voldoende slapen is belangrijk voor onze gezondheid.”

In samenwerking met slaapexpert Alies Coster en kinderopvang SKGO was er thema-avond over slaap voor ouders. “Tijdens deze avond kregen wij meer inzicht in het slaapgedrag van onze kinderen. En konden wij ervaringen uitwisselen met andere ouders’’,  aldus één van de deelnemende ouders.

Slaap Lekker activiteiten

‘’De kinderen kregen een huiswerkopdracht mee. De online Slaap Lekker Quiz! Via de slaapquiz komen zij te weten wat een goede slaap is en wat slaap met je doet. Daarnaast werd er een groot kussengevecht georganiseerd in de Kamphal. Een uur bewegen in de gymzaal aan de hand van verschillende spelletjes in je favoriete pyjama’’, legt Kevin uit. Mede door de opkomst van zestig kinderen was dit een geslaagde activiteit.

Meer informatie

Voor meer informatie over het thema Slaap, kan je contact opnemen met Kevin Scholten buurtsportcoach van Goed Bezig Oldebroek via kscholten@oldebroek.nl.

Recente nieuwsitems