Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

Succesvolle schaatslessen via Goed Bezig

vrijdag 24 februari 2023

Op vier woensdagmiddagen in januari en februari hebben 35 kinderen uit de gemeente Oldebroek geschaatst bij de Scheg in Deventer. Kinderen uit groepen 4 tot en met 8 van tien verschillende basisscholen gaven zich op via de website van Goed Bezig. “De kinderen hebben vooruitgang geboekt op het ijs, hebben technieken geleerd en vooral met leeftijdsgenootjes plezier gehad.” Zegt buurtsportcoach Karlijn Mooren, die na de laatste les de schaatscertificaten mocht uitreiken.

Foto Schaatslessen Goed Bezig Oldebroek

De deelnemers werden op basis van het niveau in groepjes verdeeld. De schaatsen namen de kinderen zelf mee of ze konden ze lenen via de Scheg. Kinderen die al meer schaatservaring hadden gingen naar de buitenbaan waar ze onder leiding van een schaatsdocent verschillende technieken gingen verbeteren. De kinderen die wat minder ervaring hadden gingen naar de krabbelbaan hebben de basistechnieken geoefend. Zij zijn spelenderwijs gaan schaatsen waarbij de schaatsdocent veel voordeed.

Beter schaatsen

Na de les van 45 minuten konden de kinderen nog even zelf schaatsen om de behandelde technieken meer eigen te maken. “Het is leuk dat ze met kinderen  uit ons eigen dorp leren schaatsen” en “Het is mooi om ze met de week meer vertrouwd te zien worden op het ijs” zijn enkele reacties van ouders.

Als je aan de kinderen zelf vraagt wat ze zelf het leukst vonden wordt er gelijk geroepen het vallen en glijden maar ook het bochtjes maken vonden ze leuk om te doen.

Ook volgend jaar hoopt Goed Bezig weer schaatslessen te kunnen organiseren. Je kunt tegen die tijd weer opgeven via de website: www.goedbezigoldebroek.nl 

Recente nieuwsitems