Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

Try-out QR Fit beweegroute Oldebroek

dinsdag 25 april 2023

Eind 2022 werden in de gemeente Oldebroek twee QR Fit beweegroutes aangelegd.

De route in Wezep is al geopend, in Oldebroek wordt deze met een try-out geopend. Op woensdag 17 mei om 16:00 uur kunnen geïnteresseerden zich verzamelen bij de Talter aan de Stouwdamsweg 4 in Oldebroek. Ze krijgen uitleg over het gebruik van de app en gaan de route testen.   

Route

De QR Fit route is een route van maximaal twee kilometer door een deel van Oldebroek, het Oldebroeker bos en over de buitensportaccommodatie.
Rudolf Huberts is namens Goed Bezig Oldebroek betrokken bij het initiatief: “Bij de palen langs de route kun je een QR code scannen. Deze laat een filmpje zien van een oefening die je kunt uitvoeren. Dit kan op drie verschillende niveaus, zodat het voor alle leeftijden interessant is.” Naast dat de route gratis te gebruiken is, schetst Rudolf nog een voordeel: “Elke dag veranderen de filmpjes achter de QR codes. Dat betekent dat je steeds een andere work-out hebt.”

Meedoen

Voor gebruik van de route kunnen de QR codes gescand worden met de QR Fit app of de camera van de telefoon. “In de gratis QR-fit app is de route snel te vinden en kun je ook vrienden uitdagen om mee te doen. Als je de QR Fit app downloadt, kun je direct aan de slag. Voordeel van de app is dat je wat extra mogelijkheden hebt zoals een timer of een plattegrond”, aldus Rudolf.
Meedoen aan de try-out kan door een mailtje te sturen naar Kim Wagenaar van Goed Bezig Oldebroek via kwagenaar@oldebroek.nl.

De routes zijn tot stand gekomen dankzij een bijdrage van de gemeente Oldebroek, het Lokaal Sportakkoord Oldebroek, het Rabofonds en de bedrijvenkring Oldebroek.

Recente nieuwsitems