Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

Peuter4Daagse gemeente Oldebroek wederom een groot succes

vrijdag 2 juni 2023

De tweede editie van de Peuter4Daagse in de gemeente Oldebroek is een groot succes gebleken. Van 22 tot en met 25 mei liepen zeker 400 peuters van kinderopvanglocaties De Wereldkinderen, Bijdehandjes, SKGO en IJsselrijk door hun wijk of buurt. Het mooie weer zorgde ervoor dat de wandelingen voor de allerkleinsten een feestje was.

Op de laatste dag van de Peuter4Daagse werden alle deelnemende peuters beloond met een medaille. De trotse gezichten van de kleintjes spraken boekdelen. 'Het is zo mooi om te zien hoe enthousiast de peuters zijn tijdens de wandeling en hoe trots ze zijn op hun medaille', aldus buurtsportcoach Kevin Scholten.

Naast het wandelen werd er ook een defilé op het plein van IKC de Vlinder georganiseerd, waarbij de peuters met muziek, ballonnen en vlaggetjes door de wijk liepen. Bij terugkomst waren er gezonde snacks voor iedereen. Dit zorgde voor een feestelijke sfeer en veel gezelligheid onder de deelnemers en toeschouwers. ‘Een van de ouders gaf aan dat de Peuter4Daagse goed geregeld was en dat er een fijne sfeer hing. Het was duidelijk te zien dat de peuters genoten van de activiteiten en het samenzijn met andere peuters.'

De Peuter4Daagse is een initiatief van Goed Bezig en de lokale kinderopvanglocaties. Het heeft als doel peuters op een leuke en laagdrempelige manier kennis te laten maken met buiten bewegen.

Recente nieuwsitems