Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

Cool2BFit gaat de strijd aan met overgewicht

woensdag 8 februari 2017

Begin februari was er een sportieve afsluiting van de eerste fase Cool2BFit in de gemeente Oldebroek. Het is een tweede lichting kinderen en ouders die in een anderhalf jaar durende traject de strijd aan gaan met overgewicht. De kinderen namen een speciale gast mee en met diverse beweegvormen lieten ze zien hoeveel plezier ze hebben in bewegen.

In oktober 2015 startte de eerste groep, deze bevinden zich inmiddels in de laatste fase van het traject. Hun resultaten zijn zeer positief, het BMI en vetpercentage van de deelnemers is gedaald en de conditie toegenomen. Bij voldoende aanmeldingen wordt er gestart met een derde groep.



Cool2BFit
Cool2BFit is een landelijk programma, bedoeld voor kinderen van 8 tot 13 jaar met overgewicht of obesitas. Met Cool2BFit werkt het hele gezin op een sportieve en positieve manier aan een gezonde leefstijl! Veel bewegen, deskundige begeleiding, maar bovenal stimuleert de groep elkaar tot net dat stapje extra. In de regio Oldebroek en Elburg wordt Cool2BFit aangeboden door kinderfysiotherapiepraktijk MOOR kids in samenwerking met een diëtist, een psycholoog en sportinstructeurs. Met het programma Cool2BFit willen de gemeenten Oldebroek en Elburg kinderen de mogelijkheid bieden om met elkaar te werken aan een gezonde leefstijl.



Meer informatie
Meer informatie over Cool2BFit vindt u op www.cool2bfit.nl. Heeft u vragen of wilt u informatie over aanmelden? Neem dan contact op met MOOR kids via Arja de Moor, 06 53 969 818 of info@moor-kids.nl.

 
De resultaten van de eerste Cool2BFit groep zijn zeer positief! 

Recente nieuwsitems