Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

Het Noordermerk als eerste van start met Daily Mile

woensdag 23 maart 2022

Wethouder Liesbeth Vos heeft op woensdag 23 maart het startschot gegeven voor het eerste rondje van The Daily Mile.  Kinderen en leerkrachten van basisschool het Noordermerk gaan minimaal drie keer per week een kwartier buiten wandelen of rennen. Daarmee is het Noordermerk de eerste basisschool in de gemeente Oldebroek die van start is gegaan met The Daily Mile.

Na de warming-up op het schoolplein verplaatsten de leerlingen en leerkrachten van groep 3 tot en met 8 naar het naast gelegen grasveld. Daar gingen ze op eigen tempo, minimaal een kwartier wandelen, huppelen, joggen of rennen. “Kinderen worden door deelname fitter, krijgen meer zelfvertrouwen en kunnen zich beter concentreren op school. Het zorgt voor meer hersenactiviteit! Meedoen en volhouden is daarom veel belangrijker dan snelheid.”, aldus JOGG-regisseur Laura Daanen van Goed Bezig Oldebroek. Als afsluiter van de ochtend kregen alle kinderen een gezonde traktatie, een drinkwaterbidon en werd de lesdag vervolgd. Wethouder Liesbeth Vos: “Je kunt op elk moment van de dag wel een kwartiertje pakken om in beweging te komen. Ik hoop dat meer scholen dit goede voorbeeld gaan volgen.”

Start Daily Mile Noordermerk

The Daily Mile

Ambassadeur Erben Wennemars en JOGG hebben The Daily Mile vanuit Schotland naar Nederland gehaald. Erben Wennemars sprak het Noordermerk persoonlijk toe in een filmpje. Hij feliciteerde met deze keuze en motiveerde ze om aan de slag te gaan.
The Daily Mile is een korte pauze om de benen te strekken en het brein wakker te schudden. Leerlingen en leerkrachten gaan minimaal drie keer per week naar buiten om in een kwartier te wandelen, joggen of rennen. Dat is een afstand van ongeveer een mijl (1,6 km).

Recente nieuwsitems