Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

Vrijwilligers gezocht bij afnemen fitheidstest Oldebroek

maandag 28 augustus 2017

Op 15 september organiseren verschillende partners een fitheidstest voor 55-plussers in Kulturhus de Talter in Oldebroek. Tijdens deze middag en avond kunnen inwoners in de leeftijd van 55 tot 75 jaar uit de kernen Oldebroek, ’t Loo en Oosterwolde gratis hun fitheid testen. Uiteraard willen we zo veel mogelijk mensen deze mogelijkheid bieden en daar hebben we vrijwilligers voor nodig. Via deze weg willen wij u uitnodigen om als vrijwilliger te helpen bij de fitheidstest.



Fitheidstest
De fitheidstest is voor personen tussen de 55 en 75 jaar, die graag lichamelijk weer wat actiever willen worden of willen weten hoe fit ze eigenlijk zijn. Na de test volgt een week waarin kennisgemaakt kan worden met diverse sport- en bewegingsactiviteiten.
Als begeleider krijgt u voorafgaand aan de test een uitgebreide instructie van de bewegingsconsulent over het onderdeel waar u bij staat. U neemt de test af en vult de score in op het formulier van de deelnemers. Gedurende de testen loopt de bewegingsconsulent rond om u te ondersteunen waar dat nodig is. Om 15:00 uur start de 1e groep van maximaal 8 deelnemers, daarna start er iedere 15 minuten een nieuwe groep. Uiteraard is er ook de mogelijk om af en toe even pauze te nemen.

Dag indeling
Mocht u als vrijwilliger een bijdrage willen leveren, dan kunt u kiezen uit drie verschillen opties. U kunt helpen van 14:00 tot 18:00 uur, 17:30 tot 21:30 uur of van 14:00 tot 21:30 uur. Gedurende de dag zorgen wij voor drinken en tussendoortjes. Wanneer u de middag en avond helpt zorgen wij voor avondeten.

Opgeven
U kunt zich opgeven als vrijwilliger bij Sanne Visser van Goed Bezig Oldebroek. Dit kunt u doen door een e-mail te sturen naar svisser@oldebroek.nl of te bellen naar 038 375 86 58. In de e-mail kunt u uw voorkeurstijd doorgeven. Hier kunt u ook terecht voor meer informatie.

Recente nieuwsitems